Hoe zien onze lessen eruit?

In een sfeervolle zaal geef ik, Papito Janga, samen met mijn team van enthousiaste dansdocenten Salsa, Bachata Sensual en Urban Kizz Kizomba lessen. Voor de cursus is het niet verplicht om samen met een partner te komen. Het is namelijk gebruikelijk om met verschillende partners te dansen. Tijdens de lessen zullen we dan ook wisselen – mits jij je hier comfortabel bij voelt. Als oprichter van Dansschool Se Baile Salsa kan ik zeggen dat de kracht van Se Baile Salsa ligt in het feit dat je unieke dansfiguren leert. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en vragen vanuit de groep. Daarbij besteden wij tijdens de lessen veel aandacht aan techniek, muzikaliteit, connectie en body movements. Hierbij niet te vergeten dat plezier en lol hebben centraal staan. Onze lessen worden gegeven in het Nederlands, hoewel Engels of Spaans ook mogelijk is. Je kan bij ons altijd komen kijken en een proefles meedoen. Bij ons kan je elk moment instromen, je hoeft dus niet te wachten wanneer er weer een nieuwe reeks begint.

In de lessen leer je naast figuren als leider hoe je jouw danspartner moet begeleiden en als volger hoe jij hierop kan reageren. Voordat de les begint, krijgen de leerlingen de tijd om zelf in te dansen met een mede cursist. Als eenmaal de les begint, herhalen wij eerst altijd de lesstof van de vorige keer. Dit bouwen wij elke les op met ook weer nieuwe figuren. Bij het aanleren van nieuwe figuren en technieken doen wij dit eerst rustig klassikaal met gedetailleerde uitleg, daarna krijgen de leerlingen de kans om dit zelf uit te proberen op de telling of muziek. Wij lopen ondertussen rond om onze cursisten te kunnen helpen en begeleiden. De key van het leren dansen is herhaling, wat we tijdens de lessen dan ook veelal doen.

Elk nieuw blok maken wij per les een groepsapp aan waar instructiefilmpjes van de lessen in geplaatst worden zodat er ook thuis ruimte is om te oefenen. Ook wordt hier algemene informatie in gedeeld over Se Baile Salsa.

 

Chat openen
Hallo!
Heb jij een vraag of wil jij je opgeven voor een privé of groepsles? Laat het ons gerust weten!

Special voor senioren latin dansen, werken we samen met wijz Welzijn in Zwolle om deze doelgroep te laten genieten van het dansen, aanmelden via tel: 038-8515700