Wie zijn wij?
In een sfeervolle zaal geeft een team van enthousiaste dansliefhebbers Salsa, Bachata en Kizomba. Voor de cursus is het niet verplicht om samen met een partner te komen. Het is namelijk gebruikelijk om met verschillende partners te dansen, tijdens de lessen zullen we dan ook wisselen.

Wat bieden we aan:
– Iedereen is van harte welkom, of je nu samen of alleen komt.
– Dansen is niet aan leeftijd gebonden.
– Onze lessen zo ingericht dat je op elk gewenst moment kunt instromen.
– In Zwolle is er op vrijdag mogelijkheid tot vrijdansen.
– De reguliere cursus bestaat uit 10 lessen.

Papito
Mijn naam is Papito Janga en ik ben geboren op Curaçao. In onze Antilliaanse cultuur leer je van jongs af aan bewegen op muziek met zijn verschillende ritmes.
Toen ik 11 jaar oud was ben ik naar Nederland verhuisd. In Zwolle heb ik kennis gemaakt met allerlei dansgroepjes die onderling danscompetities hielden, ook wel een “dansbattle” of gewoon “battelen” genoemd. Ieder dansgroepje had zijn eigen Cubaanse stijl, zoals Tampu, Merengue en Salsa. Het leuke en leerzame van competitie in het dansen is dat je je kunt uitleven in je eigen expressie en je eigen dynamiek. Iedereen ontwikkelt immers zijn eigen unieke stijl van dansen.
Het idee om zelf les te gaan geven is een jaren geleden ontstaan. Onder het motto “Back to my roots” geven we les vanuit de basis zoals ik het geleerd heb op Curaçao.
Dat is op een natuurlijke manier Salsa dansen: natuurlijk Salsa!

Rianne
Mijn naam is Rianne en samen met Papito ben ik dansdocent bij Se Baile Salsa. In het dagelijks leven ben ik leerkracht op een basisschool in Zwolle, maar heb nog genoeg energie om in de avonduren hier ook les te geven. Ik hou van de sfeer in de salsa-scene, iedereen is vrolijk en het plezier staat voorop. Behalve het aanleren van stappen en figuren is voor mij de techniek eronder ook heel belangrijk. Ik probeer de leider (meestal de mannen) zo te helpen dat ze met elke dame kunnen dansen.
Voor mij maakt ladystyling en footwork de salsa nog leuker, hier besteden we aandacht aan in de warming up van de les, maar ook tijdens de aparte lessen ladystyling.
Ik hoop door mijn enthousiasme jullie ook net zo’n passie krijgen voor het dansen als ik!